Składniki:

• szklanka mąki pszennej

• 100 g masła

• 1 jajko

• szczypta soli

• szczypta czarnego sezamu

Nadzienie:

• cukinia

• cebula czerwona

• rukola

• szparagi zielone

• mozarella

• ser feta

• sól, pieprz

Wykonanie:

W misce zagniatamy szybko ciasto z mąki pszennej, masła pokrojonego na kawałki, szczypty soli, jajka i czarnego sezamu. Cukinie kroimy na plasterki, cebule w piórka, odrywamy szparagom twardą końcówkę. Ciasto wałkujemy na grubość 3-4 mm. Układamy nadzienie 2-3 cm od brzegu - cukinie, pokrojoną mozarellę, cebulę, szparagi i posypujemy pokruszonym kozim serem. Brzeg zaginamy nożem, całość doprawiamy solą i pieprzem. Piec przez ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu dekorujemy rukolą. Smacznego!

źródło: rokzator.pl